Україна готує асиметричну відповідь, якщо запрацюють контрсанкції РФ

П'ятниця, 14 серпня 2015, 10:43

Відповідь України на контрсанкції РФ може бути не дзеркальною, а асиметричною і вдарити по важливих секторах російської економіки.

Про це йдеться в статті "Європейської правди" "Росія погрожує санкціями. Ми з'ясували, чим відповість Україна"

Як зазначається, виконання РФ погрози застосувати контр санкції у разі застосування економічної частини Угоди про асоціацію означатиме аналогічну відповідь з боку України.

"При цьому така відповідь може бути не дзеркальною, а вдарити по найболючіших для РФ позиціях та секторах", - йдеться у статті.

Реклама:

При цьому в українському уряді стверджують, що контрсанкції РФ не будуть надто болючими для України, оскільки значна частина українського харчового експорту і так вже заборонена в РФ.

Загалом в українському уряді пов’язують погрозу РФ ввести контрсанкції до України з планами Києва ввести свої санкції протии РФ. Крім того, це черговий елемент російського тиску на Україну з метою заблокувати набрання чинності економічної частини угоди про асоціацію.

Як зазначається, погрози Росії можуть бути "звичайним безпідставним шантажем", оскільки "реалізація цієї погрози може призвести до значних проблем в самій РФ".

"Насамперед – для забезпечення продуктами харчування окупованого Криму, де українська продукція часто є безальтернативною", - йдеться у статті.

Зокрема, попередні спроби окупаційної влади Криму заборонити український експорт виявилися невдалими.

Нагадаємо, в четвер Росія розширила продовольче ембарго ще проти п'яти країн, серед яких і Україна. При цьому продембарго стосуватиметься України тільки у разі набуття чинності економічною частиною Угоди про асоціацію з ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!