Світові ціни на нафту продовжили падіння

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:30

Світові ціни на нафту демонструють в п'ятницю негативну динаміку на тлі побоювань про надлишок пропозиції на нафтовому ринку.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 8:08 вартість вересневих ф'ючерсів на північноморську суміш Brent знижувалася на 0,1% - до 49,17 долара за барель.

Ціна вересневих ф'ючерсів на нафту WTI опускалася на 0,49% - до 42,77 долара за барель. В ході торгів четверга вона пробила вниз позначку в 42 долара за барель - мінімум з 9 березня 2009 року, досягнувши 41,99 долара за барель.

Реклама:

За словами стратега IG Markets Бернарда Ау, ціни на "чорне золото" залишаться на низьких рівнях після заяви Міжнародного енергетичного агентства в середу про те, що надлишок нафти на світовому ринку триватиме в 2016 році.

"Стара оцінка МЕА щодо збереження ситуації перенасичення після 2015 року продовжує робити внесок у песимістичний прогноз для енергетичного сектора", - сказав експерт агентству Франс Прес.

Він зазначив, що тиск на нафту збережеться, і припустив, що котирування можуть зафіксувати сьомий тиждень втрат.

Побоювання також збільшуються через новини з валютного ринку. Незважаючи на зміцнення юаня до долара в п'ятницю на 0,05% після зниження за три дні на 4,6%, деякі учасники ринку очікують, що інші центральні банки країн АТР можуть послабити національні валюти для зміцнення експорту.

Крім того, деяке зміцнення юаня відновило очікування щодо підвищення процентної ставки ФРС США.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!