Moody's прогнозує поглиблення рецесії в Росії

П'ятниця, 14 серпня 2015, 09:05

Рейтингове агентство Moody's у своєму новому дослідженні прийшло до висновку, що падіння цін на нафту і ослаблення рубля стануть причинами поглиблення рецесії економіки Росії.

Про це пише РБК.

У доповіді аналітиків Moody's Investors Service вказується, що опубліковані Росстатом дані по макроекономічній статистиці за другий квартал свідчать про те, що російська економіка "офіційно перебуває в стані рецесії".

У доповіді агентства наголошується, що ситуація з цінами на нафту і курсом національної валюти відкладе відновлення російської економіки в 2016 році.

Реклама:

Агентство прогнозує, що в 2015 році спад економіки Росії становитиме 3%, а в 2016 році Росія зіткнеться з нульовим зростанням. Moody's припускає, що в кінці 2015 року російську економіку чекає слабке зростання.

Аналітики Moody's відзначають, що факторами рецесії буде зниження приватного споживання та інвестицій компаній, а також міжнародні санкції щодо Росії. За оцінками агентства, санкції будуть коштувати Росії 1-1,5% реального ВВП аж до 2020 року.

За даними Росстату, в другому кварталі спад ВВП посилився більш ніж в два рази - він становив 4,6% порівняно з 2,2% у першому кварталі.

Зараз кредитний рейтинг Росії за версією Moody's перебуває на рівні Ba1 з негативним прогнозом.

На початку липня одне з трьох провідних рейтингових агентств, Fitch, зберегло рейтинг РФ на рівні BBB- з негативним прогнозом, зазначивши, що Росія частково повернула свою конкурентоспроможність, але середньострокові перспективи зростання російської економіки залишаються найслабшими серед основних економік, що розвиваються.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!