"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна збільшить потужність постачань електроенергії для Польщі - Демчишин

Четвер, 13 серпня 2015, 20:27

Україна має намір прискорити ремонтні роботи на своїх ТЕС і збільшити потужність постачань електроенергії для Польщі на 400 МВт.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, якого цитує прес-служба Міненерго, нині потужність експортних постачань Бурштинського енергоострова для Польщі становить600 МВт.

Демчишин додав, що Україна нині і сама імпортує електроенергію, закупивши її у РФ за раніше укладеною угодою.

Реклама:

"Угода спрацювала саме так, як і планувалося, - як страховка у разі форс-мажору, і імпорт буде припинений, щойно ми відновимо власні потужності", - наголосив він.

Міністр також повідомив, що група фахівців нині відбула на приватні ТЕС для перевірки доцільності позапланових ремонтних робіт, які вони проводять.

При цьому міністерство веде з енергохолдингом ДТЕК "роз'яснювальну роботу" про необхідність більш рівномірного забезпечення вугіллям своїх станцій.

"Окрім проблем ТЕС, ми також сьогодні маємо дуже низьке виробництво на гідроелектростанціях через низький рівень води. Дніпровський каскад узагалі має найнижчий рівень виробництва електроенергії за всю історію. Проте уроки опалювального сезону не пройшли дарма, і ми готові до такої ситуації", - резюмував міністр.

Як повідомлялося, Польща ввела обмеження споживання електроенергії через спеку.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості у зв'язку з кризовою ситуацією в енергетичній системі Польщі терміново вжити невідкладних заходів для забезпечення максимально технічно можливих постачань електроенергії в польську енергосистему.

Постачання електроенергії в Польщу в січні-червні 2015 року не здійснювалися, тоді як за аналогічний період минулого року на експорт було поставлено 598,7 млн кВт-год електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!