Екс-керівники "Амстора" причетні до фінансування "ДНР" - МВС

Четвер, 13 серпня 2015, 19:30

Головним слідчим управлінням МВС у ході розслідування кримінального провадження стосовно службових осіб групи компаній "Амстор" встановлені факти фінансування воєнізованого збройного формування "ДНР" з боку колишнього керівництва цієї торгівельної мережі.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

У МВС повідомили, що з кінця 2014 року регіональні керуючі групи компаній "Амстор" у місті Донецьку та Донецькій області неодноразово добровільно передавали продукти харчування та транспортні засоби представникам так званої "ДНР" в обмін на безперешкодну діяльність своєї мережі супермаркетів.

Зокрема, правоохоронцями були задокументовані факти постачання продуктів харчування на блокпости та базу бойового підрозділу "Кальміус", а також іншим воєнізованим підрозділам "ДНР", які базувались поблизу Донецького аеропорту.

Реклама:

"Крім того, ця мережа розширювалася за рахунок силового захоплення торгівельних приміщень інших мереж на тимчасово окупованій території Донецької області", - йдеться у повідомленні.

Також правоохоронці встановили, що особи з числа керівництва групи компаній "Амстор" для ухилення від сплати податків на території України змінили назву мережі супермаркетів на тимчасово окупованій території на "Мультиторг".

"Ця мережа зареєстрована в "ДНР" та сплачує податки представникам даного незаконного воєнізованого формування. За вказаними фактами повідомлено про підозру одному з регіональних керуючих групи компаній "Амстор", його оголошено в розшук", - повідомили у МВС.

Як повідомлялося, невідомі озброєні особи 31 грудня 2014 року захопили 13 торгових центрів "Амстор" в Запоріжжі, Маріуполі та Києві і утримували об'єкти до 9 січня 2015 року, а пізніше була заблокована робота всіх 20 магазинів мережі поза зоною проведення АТО.

Сторони конфлікту в особі мажоритарія "Смарт-холдингу" Вадима Новинського і міноритаріїв братів Вагоровських звинуватили один одного в блокуванні роботи ТМ "Амстор".

В цілому ТМ "Амстор" на початок 2014 року об'єднувала 38 магазинів загальною площею понад 300 тисяч кв. м в 14 містах в центральних і східних регіонах України. Штат співробітників мережі перевищував 10 тисяч осіб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!