Золото торгується біля максимуму 3 тижнів

Середа, 12 серпня 2015, 19:55

Золото дорожчає п'ятий день поспіль в середу і торгується на рівні тритижневого максимуму, так як ризикові активи почали дешевшати після девальвації юаня, що викликала побоювання валютної війни.

Про це пише Рейтер.

Китай несподівано опустив обмінний курс юаня на 2% у вівторок, щоб підтримати слабку економіку, що викликало невдоволення американських законодавців, які звинуватили азіатського гіганта в несумлінному отриманні переваг для експорту.

Світові фондові ринки впали через цей крок Китаю, спонукаючи деяких інвесторів шукати безпечні активи, такі як золото, яке вже подорожчало більш ніж на 3% з мінімуму 5,5 років 1.077 долара за унцію, зафіксованого наприкінці липня.

Реклама:

Азіатські акції та валюти ринків, що розвиваються подешевшали в середу після того, як Пекін допустив різке падіння юаня другий день поспіль.

Золото торгувалося по 1.116,06 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.108,61 долара при закритті торгів у вівторок, а ф'ючерси в США з поставкою в грудні подорожчали на 8,3 долара до 1.116 долара за унцію.

Девальвація валюти Китаю навряд чи відверне увагу Федеральної резервної системи США від власної економіки, яка демонструє все більшу готовність до збільшення процентних ставок, на думку економістів і спостерігачів ФРС.

Срібло торгувалося по 15,41 долара за унцію в порівнянні з 15,275 долара до закриття торгів у вівторок, платина коштувала 988,50 долара проти 984,10 долара, а паладій - 612,47 долара проти

601,8 долара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: