Кабмін опублікував розпорядження про нові санкції проти Росії

Середа, 12 серпня 2015, 19:22

Кабінет міністрів України опублікував розпорядження №808 "Про розширення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" для ряду фізичних і юридичних осіб Російської Федерації.

Документ розміщено на сайті уряду.

"У зв’язку з триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України, сприянням і фінансуванням нею терористичної діяльності в Україні, що призвело до порушення територіальної цілісності України, прав і свобод її громадян, тимчасової окупації частини території, численних людських жертв, завдало значних майнових і фінансових втрат Україні та несе реальні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці і суверенітету, відповідно до частини першої статті 5 Закону України "Про санкції" та на додаток до розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 вересня 2014 р. № 829 схвалити та внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України такі пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів", - сказано в документі.

Документ доручає Міністерству закордонних справ після набуття чинності відповідного рішення РНБО України подати інформацію компетентним органам ЄС, США і інших держав з метою розгляду ними питання про введення аналогічних санкцій.

Реклама:

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування.

Перший пакет санкцій проти РФ був схвалений РНБО в січні 2015 року. Тоді члени Ради безпеки прийняли рішення приєднатися до економічних санкцій західних країн проти РФ.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!