СБУ викрила розкрадання 40 мільйонів гривень з бюджету

Середа, 12 серпня 2015, 17:22

На Дніпропетровщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила схему розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовцями одного з державних підприємств.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У протиправній схемі на будівництві оптоволоконної лінії зв’язку для магістральних нафтопроводів були задіяні фіктивні приватні підприємства, на рахунки яких незаконно переведено понад 40 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що оперативно-слідчі групи СБУ, МВС та прокуратури провели обшуки на підприємствах, що розташовані у Львові, Ужгороді, Чернівцях, Боярці та Дніпропетровську.

Реклама:

"Вилучено документи, що начебто свідчать про виконання робіт чи постачання товарно-матеріальних цінностей для будівництва. Проте, допити підтверджують відсутність виконаних робіт з будівництва ліній зв’язку на території Дніпропетровської області та свідчать про переведення коштів на рахунки фіктивних підприємств", - повідомляє СБУ.

"За матеріалами СБУ прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовім становищем) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!