"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яценюк хоче розслідування з допуску офшорів до Чорноморського шельфу

Середа, 12 серпня 2015, 13:54

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив віце-прем’єру Валерію Вощевському з’ясувати, яким чином два кіпрські офшори майже отримали 7 ліцензій на ділянки покладів нафти і газу на шельфі Чорного моря поблизу Одеської області.

Таке доручення глава уряду дав на засіданні Кабімну.

Яценюк заявив, що  є інформацією про те, що дві офшорні компанії разом із НАК Надра України за сумнівних обставин хотіли отримати 7 ліцензій на надра Північно-західного нафтогазоносного шельфу Чорного моря. Прем’єр зауважив, що уряд зупинив видачу цих ліцензій на останній стадії.

"Отримання цих ліцензій було явно за продуманою схемою. У нас є прогалини у законодавстві щодо того, що можна обійти аукціони при отриманні цих ліцензій і видати ці ліцензії на компанії, де є державна частка. Наприклад 25%, як було в цій схемі", - сказав прем’єр.

Реклама:

Він доручив Вощевському провести відповідні службові розслідування у Держгеонадрі та Міністерстві екології.

"Прошу Вас разом із Нацдержслужбою призначити службове розслідування у Держгеонадрі з приводу оформлення цих ліцензій, чи були вони оформлені, і хто вносив відповідні документи. І так само призначити розслідування у Мінекології: хто із керівництва – колишнього чи чинного – вносив рішення щодо створення спільного підприємства і роздачі цих 7 ліцензій", - сказав Яценюк.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: