Банк Ахметова приєднався до меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів

Середа, 12 серпня 2015, 11:55

ПУМБ Ріната Ахметова приєднався до меморандуму про реструктуризацію споживчих кредитів в іноземній валюті, запропонованому Нацбанком і Незалежною асоціацією банків України.

Про це йдеться в повідомленні банку, передає "Інтерфакс-Україна".

"Політична і фінансова криза боляче вдарила, в першу чергу, по позичальниках валютних іпотечних кредитів. Ми з самого початку приступили до діалогу з нашими клієнтами, щоб допомогти їм впоратися з ситуацією, пропонуючи кредитні канікули і реструктуризацію боргу, конвертацію позики в національну валюту за пільговим курсом", - цитує прес-служба голову правління ПУМБ Сергія Черненка.

За його словами, після того як уряд схвалив низку важливих змін у законодавстві України, банк нарешті може приєднатися до меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів, запропонованим Національним банком і НАБУ.

Реклама:

Як повідомлялося, в травні поточного року НБУ заявив про те, що в Україні почав діяти меморандум щодо врегулювання питання реструктуризації споживчих кредитів в іноземній валюті, який підписали понад десять банків.

Згідно з меморандумом реструктуризувати свою заборгованість можуть фізособи, які отримували кредит на придбання житлової нерухомості.

Це має бути єдине житло позичальника, в якому він станом на 1 січня 2014 зареєстрував своє місце проживання.

Реструктуризації підлягає загальна сума несплачених зобов'язань по основній сумі позики, відсотки і комісії, які в цілому не перевищують 2,5 млн грн за офіційним курсом гривні на 1 січня 2015 року та термін повернення якої станом на 1 січня 2014 не настав.

При цьому має бути відсутня непогашена прострочена заборгованість станом на 1 січня 2014 або вона врегульована до моменту реструктуризації.

ПУМБ заснований в 1991 році. Найбільшим акціонером банку на початок липня 2015 залишалося ТОВ "СКМ Фінанс" (92,24%) Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: