"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В російському уряді визнали, що контрсанкції шкодять РФ

Середа, 12 серпня 2015, 11:40

Продовольче ембарго, введене Росією, в першу чергу, призвело до різкого стрибка цін і зниження якості продукції і лише потім — допомогло вітчизняним виробникам в імпортозаміщенні.

Про це йдеться в доповіді Аналітичного центру при уряді РФ.

"Введення у відповідь контрсанкцій з боку Росії призвело до істотного зростанняцін на внутрішньому ринку, посиленому згодом у зв'язку з девальвацією російської національної валюти", йдеться у документі.

"Споживчі ціни на всі ключові соціально значущі товари зростали за рік двозначними величинами. У травні 2015 року середні споживчі ціни на яловичину зросли на 23% до травня 2014 року, на свинину - на 22%, сир - на 20%, на рибу заморожену - на 38%, моркву - на 39%, яблука - на 37%, на крупи і боби - на 49,2%", - наголошується в доповіді.

Реклама:

При цьому експерти зазначають, що зростання цін на ці продукти обумовлене в тому числі скороченням імпорту у зв'язку з ембарго і зниженням конкуренції на російських ринках.

При цьому, як зазначається, виробництво власної продукції лише частково могло заміститити імпортну продукцію. При цьому збільшення виробництва в окремих секторах обумовлене здійсненими раніше інвестиціями.

Нагадаємо, наприкінці червня Росія продовжила контрсанкції щодо західних країн, введені в серпні минулого року.

Такик крок РФ зробила у відповідь на продовження санкцій ЄС до кінця січня 2016 року.

Раніше в Євросоюзі заявили, що протягом року з початку дії російських контрсанкцій країнам ЄС вдалося збільшити експорт на 5%.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!