Україна планує імпортувати близько мільйона тонн вугілля

Середа, 12 серпня 2015, 09:03

Україна планує імпортувати близько 1 млн тонн вугілля для забезпечення роботи об'єктів енергетики в осінньо-зимовий період.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський на першому засіданні Міжвідомчої робочої групи з підготовки об’єктів паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду, повідомляє прес-служба Кабміну.

 "Забезпечити роботу енергетики в осінньо-зимовий період - це ключове завдання, і в цьому контексті питання першочергового значення: доставити необхідний обсяг вугілля на склади українських ТЕС", - наголосив Вощевський.

Під час засідання учасники робочої групи обговорили можливі обсяги і умови ввезення імпортного вугілля залізницею та через морські порти України.

Реклама:

За попередніми підрахунками, Україні знадобиться близько 1 млн тонн вугілля. Планується, що ПАТ "Центренерго" щомісяця завозитиме по 200 тис. тонн імпортного вугілля.

Вощевський вказав на необхідність відновлення Луганської ТЕС, на складі якої перебуває близько 500 тис. тонн вугілля.

Крім того, віце-прем'єр підкреслив, що надзвичайно важливо максимально швидко опрацювати всі можливості для вивозу вугілля з Донбасу. У цьому зв'язку він повідомив, що на сьогодні практично завершені ремонтні роботи на залізничному напрямку "Майорське-Микитівка".

Забезпечення руху на цій ділянці назвичайно важливе для налагодження вивезення вугілля з Донбасу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!