Рівень споживчої інфляції в Україні продовжує знижуватися - НБУ

Вівторок, 11 серпня 2015, 20:44

Після досягнення максимального рівня у квітні (60,9%) споживча інфляція в річному вимірі продовжила уповільнюватися - до 55,3% у липні.

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, тренд на зниження інфляції забезпечили стабілізація обмінного курсу гривні, жорстка монетарна та фіскальна політика, стриманий споживчий попит.

Також завдяки значній пропозиції овочів і фруктів нового врожаю в липні зменшилися ціни на сирі продукти харчування. Це сприяло зниженню індексу споживчих цін за місяць на 1%.

Реклама:

"Сезонний чинник відіграв значну роль і в зниженні цін на окремі компоненти базової інфляції, зокрема на одяг та взуття. Це зумовило зниження базового індексу споживчих цін у липні на 0.1%. У річному вимірі базова інфляція також сповільнилася – до 43,8%", - йдеться у повідомленні НБУ.

"Повернення річної споживчої інфляції до однознакових показників і подальша її стабілізація на низькому рівні залишається ключовим завданням монетарної політики Національного банку", - зазначив директор Департаменту монетарної політики та економічного аналізу Сергій Ніколайчук.

За його словами, цінова динаміка в останні місяці демонструє вичерпання девальваційних ефектів. Надалі очікується продовження стійкого дезінфляційного тренду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!