"Укрзалізниця" планує скоротити кількість нічних потягів

Вівторок, 11 серпня 2015, 15:28

"Укрзалізниця" розглядає нову концепцію пересування пасажирського руху, в якій планує зменшити кількість нічних маршрутів.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" заявив новий виконуючий обов'язки гендиректора "Укрзалізниці" Олександр Завгородній.

"Якщо ми прагнемо до європейської держави, то повинні відповідно піднімати планку. В Європі всі потяги є денними. Вони відправляються о 5:40 ранку, для того, що б останнього пасажира привезти на кінцеву станцію до 00:00", - заявив Завгородній.

За його словами, в "УЗ" поки всі лінії суміщені: на одній лінії везуть і пасажира, і вантаж.

Реклама:

"Виникає проблема: збільшуючи швидкість переміщення складів, ми колись прийдемо до ситуації, коли ми не зможемо перевезти необхідну кількість вантажу, щоб не поєднувати денні та нічні перевезення", - зазначив в.о.гендиректора.

Завгородній підкреслив, що на сьогодні в "УЗ" розглядають нову концепцію пересування пасажирського руху.

"Ми сьогодні розглядаємо таку концепцію пересування пасажирського руху: є базові станції, до яких підходять денні поїзди, і вони стикуються з нічними, щоб людина не ночувала на вокзалі", - сказав він.

Крім того, він констатує, що нічні маршрути будуть, але їх кількість значно зменшиться.

"Ось так буде побудована схема. Буде невелика кількість нічних поїздів, що прямують на далекі відстані. Всі інші маршрути замінять денні експреси", - підсумував Завгородній.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!