Європейські акції знижуються через девальвацію юаня

Вівторок, 11 серпня 2015, 14:38

Європейські фондові ринки знижуються за рахунок акцій виробників автомобілів і предметів розкоші, які дешевшають після девальвації юаня.

Про це пише Рейтер.

Пан'європейський індекс FTSEurofirst 300 знизився на 0,78%, а індекс "блакитних фішок" Euro STOXX 50 - на 0,95%. Німецький індекс DAX опустився на 1,26%, британський FTSE 100 - на 0,61%, а французький CAC-40 - на 1,12%.

Котирування BMW впали на 3,6%, Swatch - на 3,5%, а LVMH - на 3,6%. Китай, чий центробанк у вівторок провів 2% девальвацію юаня, - один з найбільших ринків збуту автомобілів і предметів розкоші.

Реклама:

Акції найбільшого в світі кадрового агентства Adecco подешевшали на 3,4%, тому що його квартальні результати були нижче прогнозу.

"Ми скоротили вкладення в європейські галузі, орієнтовані на експорт, наприклад, автовиробників", - сказав головний стратег швейцарського банку Reyl Франсуа Савари.

Індекс грецького ринку піднявся на 1,5%, тому що Греція домовилася про нові кредити на ймовірну суму до 86 мільярдів євро. З початку року індекс грецького фондового ринку знизився на 15%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!