"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російська промисловість втратить 20 мільярдів доларів через санкції

Вівторок, 11 серпня 2015, 13:37

Збиток російської промисловості від санкцій може становити 20 млрд доларів.

Таку думку у вівторок в ефірі телеканалу РБК висловив тимчасово виконуючий обов'язки міністра промисловості і торгівлі РФ Гліб Нікітін, передає ТАСС.

"Збиток промисловості може становити до 20 млрд доларів у зв'язку з подорожчанням рефінансування на внутрішньому ринку і з неотриманням обсягів рефінансування відповідних кредитів за кордоном", - сказав він.

За словами Нікітіна, санкції були спрямовані в основному проти таких секторів, як нафтогазовий комплекс і оборонні підприємства, і саме ці сектори демонструють, незважаючи на кризу, невелике зростання.

Реклама:

За його словами, в червні 2015 практично всі галузі промисловості, за винятком ряду секторів, які не були в кризі, демонстрували зростання.

"В інших секторах ми отримали зростання щодо травня. Якщо усунути сезонність, то це збереження рівня минулого місяця. Ми перейшли від рецесії до стагнації. У цьому сенсі пік негативних очікувань і пік проблем пройдений, якщо не буде якихось додаткових зовнішніх шоків і впливів", - сказав він.

Т.в.о. голови Мінпромторгу додав, що тенденція збільшення числа банкрутств тривала в першому кварталі 2015 року, але зараз вона сповільнилася. "Масового закриття підприємств ми не спостерігаємо", - зазначив Нікітін.

Разом з тим, додав він, заспокоюватися поки рано - "ми опрацьовуємо антикризові заходи на наступне півріччя". Нікітін заявив, що пік негативних очікувань у російської промисловості пройдене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!