Оточення Юри Єнакіївського отримає чергові мільйони за їжу для солдатів

Вівторок, 11 серпня 2015, 11:22

Міністерство оборони України 30 липня уклало угоди на послуги харчування солдатів до кінця липня на загальну суму 136,37 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Угоди укладено по переговорній процедурі з постачальниками, які і раніше кормили солдатів. Це ТОВ "Геус-Груп" - 84,08 млн гривень, ТОВ "Укрпродакорд ОР" - 38,40 млн гривень та ТОВ "Авіка" - 13,89 млн гривень. Інші фірми на переговори не запрошувались.

"Геус-груп" одеського бізнесмена Аркадія Генкіна лише цього року почало отримувати державні підряди. Компанія зайняла нішу замість ТОВ "Адмет груп", пов’язаного з оточенням екс-нардепа Юрія Іванющенка. Фірми мають офіси в одному бізнес-центрі, від них до Міноборони ходять одні й ті самі представники.

Реклама:

"Адмет" кілька років входило до пулу харчувальників армії, сформований за час керівництва в Міністерстві оборони Михайла Єжеля.

Наприкінці 2008 року "Укрпродакорд ОР" стало одним з засновників Асоціації харчових підприємств "Армія", яке з того часу незмінно очолював Іван Сикунда, у 90-х = на початку 2000-х відомий як начальник Головного продовольчого управління Тилу Міністерства оборони.

Офіційно "Укрпродакорд" до 2011 року належало родині депутата Білоцерківської райради Руслана Березюка. Цього року Березюка визнали винним у дачі хабара за постачання консервів Національній гвардії, однак увільнили від тюрми. Фірму "Укрпродакорд ОР" було перереєстровано на тещу Березюка Тетяну Глиняну.

Дніпропетровське ТОВ "Авіка" Наталі Дишук входило до харчового пулу армії до 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: