JPMorgan Chase прогнозує подальше падіння цін на нафту

Вівторок, 11 серпня 2015, 10:18

JPMorgan Chase в опублікованому в понеділок щомісячному огляді нафтового ринку знизив прогноз середньої ціни нафти сорту Brent в поточному році на 16 доларів до 54,5 долара за барель, сорту WTI - на таку ж величину до 48,5 долара за барель.

Прогноз на 2016 рік погіршено на 19 доларів до 52,5 долара і 46,5 долара відповідно, пишуть "Ведомости".

У другому півріччі аналітики банку тепер очікують середньої ціни Brent в 50 доларів, WTI - в 44 долара за барель, але відзначають, що сезонні ремонтні роботи на НПЗ в жовтні можуть спровокувати падіння цін істотно нижче цих рівнів, що навіть може привести до оновлення мінімумів цього року.

У своїй оцінці JPMorgan тепер враховує тривале зростання видобутку в країнах, що входять та не входять в ОПЕК, і зниження темпів зростання попиту в другому півріччі.

Реклама:

Фундаментальні фактори на ринку нафти виглядають "по-ведмежому", зазначають в огляді аналітики "Сбербанк CIB". Вони очікують, що до кінця року ціна Brent буде коливатися в діапазоні 50-60 доларів за барель, ціна WTI - 45-55 доларів за барель.

Ціни будуть залишатися на більш низьких рівнях протягом більш тривалого часу, вважають в "Сбербанк CIB", тому що змінився механізм балансування ринку.

Якщо раніше основним фактором, що визначав динаміку цін, була політика ОПЕК, то тепер це "невидима рука" ринку нетрадиційного видобутку в Північній Америці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!