"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Контракт на постачання газу в Китай несе великі ризики - Газпром

Вівторок, 11 серпня 2015, 09:26

Контракт на постачання російського газу в Китай по "східному маршруту" містить механізм захисту від короткострокових коливань ціни на нафту, але не від її довгострокових змін.

Про це заявив в ході телефонної конференції начальник управління експорту СПГ "Газпром експорт" Павло Сєдов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Формула ціноутворення у контракті з КННК, який був укладений для поставки за східним маршрутом, передбачає індексацію контрактної ціни по котируваннях нафтопродуктів, характерних для китайського ринку. Формула передбачає деяку амортизацію для того, щоб компенсувати короткострокові коливання", - заявив Сєдов.

"Якщо говорити про захист від падіння ціни на нафту, то в даному випадку ми зафіксували більш високу схильність до ризику і не припускаємо такого захисту", - прокоментував він.

Реклама:

На момент укладення контракту в травні 2014 року його ціна розраховувалася експертами на рівні 387 доларів за тисячу кубометрів при ціні нафти Brent в 110 доларів за барель. Зараз вона торгується в районі 50 доларів.

Як повідомлялося, Росія планує почати постачання газу в Китай за цим контрактом в 2018-2019 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!