"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google перейде в управління новоствореній компанії Alphabet

Вівторок, 11 серпня 2015, 09:01

Засновники компанії Google в понеділок, 10 серпня, зробили гучну заяву - створюється материнська компанія під назвою Alphabet, а Google та інші активи (Google Ventures, Google Capital, Wing та інші) в неї переводяться.

Про це йдеться у відкритому листі засновників компанії.

CEO компанії стане Сергій Брін, а президентом - Ларрі Пейдж. Власне CEO самого Google стане Сундар Пічаї.

"Ми здійснювали безліч речей, які на свій час здавалися божевіллям. Багато з цих божевільних речей зараз мають більше мільярда користувачів, такі як Google Maps, YouTube, Chrome і Android. І ми на цьому не зупинилися. З часом компанії відвикають від глобальних змін, але в технологічній сфері допустити такого не можна. Щоб зробити структуру компанії більш ясною і підзвітною, засновники і запускають Alphabet", - йдеться в листі.

Реклама:

Таким чином, Alphabet стане групою компаній, найбільшою з яких стане Google. Компанію таким чином звільнять від непрофільних бізнесів (таких як Life Sciences) - їх виділять в окремі напрямки, кожний отримає власного CEO, а Брін і Пейдж будуть їх координувати.

Вже за четвертий квартал цього року компанія звітуватиме згідно новій структурі. В рамках Alphabet також планується збільшити інвестиційний напрямок компанії (Google Ventures і Google Capital).

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!