ОПЕК готує екстрене засідання через різке падіння цін на нафту

Понеділок, 10 серпня 2015, 18:44

Країни ОПЕК ведуть переговори про екстрене засідання в умовах різкого падіння цін нафту.

Про це заявив міністр енергетики Алжиру Салах Хебрі, передають "Ведомости".

Чергове засідання ОПЕК у Відні заплановано на 4 грудня, однак, за словами Хебрі, держави ОПЕК можуть скликати позачергове засідання до цього часу, повідомляє Bloomberg.

Падіння цін на нафту пов'язане з "надлишковими поставками нафти, зниженням попиту в Китаї і угодою щодо Ірану, які надали свій вплив на ринок", зазначив алжирський міністр.

Реклама:

Країни ОПЕК 5 червня 2015 року прийняли рішення про збереження поточної квоти на видобуток нафти - 30 млн барелів на добу (б/д), прагнучи захистити свою частку ринку в умовах зростаючого виробництва сланцевої нафти в США.

На частку ОПЕК припадає близько 40% світового видобутку нафти. Середній обсяг видобутку нафти державами ОПЕК перевищує діючу квоту щомісяця з травня 2014 року.

Ціни на нафту впали більш ніж на 25% з пікового рівня 2015 року, зафіксованого в червні, позначивши "ведмежий" тренд на нафтовому ринку. Запаси нафти в США залишаються на 90 млн барелів більшими за середнє п'ятирічне значення для даної пори року.

У минулу п'ятницю Baker Hughes повідомила, що загальна кількість бурових установок в США за підсумками робочого тижня зросла на 10 одиниць, або на 1,1%, і становила 884 одиниці.

Вересневі ф'ючерси на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 10.45 понеділка знизилися в ціні на 0,18 долара (0,37%) до 48,43 долара за барель.

Ціна ф'ючерса на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на 0,14 долара (0,32%) до 43,73 долара за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: