В Криму теж почали знищувати санкційні продукти з Європи

Понеділок, 10 серпня 2015, 13:42

На окупованому Росією півострові Крим знищили перші 4 тонни санкційних товарів з Європи.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу управління Россільгоспнагляду в Криму.

"При фізичному огляді товару, що прямував на адресу сімферопольського індивідуального підприємця Романова, була виявлена підміна. Під мішками інспектори виявили більше чотирьох тонн контрабандних товарів з європейської маркуванням", - уточнили у відомстві.

"Овочева продукція, що надійшла на територію Кримського півострова контрабандним шляхом, була вилучена та знищена на Вірменському полігоні методом захоронення. Процес у встановленому законом порядку зафіксовано на відео",  - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Всього було знищено чотири тонни продуктів, у тому числі 2,4 т болгарського перцю, 1,3 т салату "Айсберг" і латуку з Голландії, 102 кг томатів черрі з Італії, 143 кг селери з Німеччини, 18,6 кг салату з Норвегії. 90 кг  цибулі-порею, 79 кг брокколі і перцю чилі були з Нідерландів, а руколу, салат "Кучерявий" з Іспанії.

Нагадаємо, в Росії з 6 серпня почав діяти указ про знищення продуктів, які потрапили під російське ембарго. Відповідний документ президент РФ Володимир Путін підписав 29 липня. 

Шукатимуть і знищуватимуть заборонені товари не тільки на кордоні, а й по всій території Росії.

Станом на 7 серпня Росія за два дні знищила майже 350 тоннсанкційної продукції.

Крім того, у Держдумі пропонують ввести кримінальне покарання для осіб, причетних до ввезення в Росію продуктів, що потрапили під ембарго.

При цьому поїдання російськими чиновниками санкційної продукції, призначеної до знищення, буде вважатися порушенням і підпадати під кримінальну статтю.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!