"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ запропонували переробляти санкційні продукти в електрику

Понеділок, 10 серпня 2015, 10:45

З санкційних продуктів, які знищуються сотнями тонн, можна було б виробляти якісне добриво, біогаз і навіть електрику.

Про це "Известиям" розповів екс-мер Москви Юрій Лужков.

За його словами, ефективна переробка органічної сировини економить витрати на електроенергію і приносить користь сільському господарству.

Лужков зазначив, що він, як людина, яка займається сільським господарством і шанобливо ставиться до праці своїх колег, не може схвалити такий метод боротьби з санкційними продуктами.

Реклама:

Знищення продуктів, які б не були причини для цього, він назвав "варварством". При цьому, за його словами, навіть якщо санкційні продукти будуть і далі знищуватися, їх можна застосовувати в сільському господарстві з користю - наприклад, виробляти електрику.

"Будь-яку органіку можна переробити в електрику. Якщо використовувати гній від 1500 корів, додавати до нього ще залишки сіна, соломи, можна отримати стільки електрики, що достатньо буде для освітлення корівника і для роботи доїльного обладнання", - сказав Лужков.

Нагадаємо, в РФ з 6 серпня цього року почав діяти указ про знищення санкційної продукції не тільки на кордоні, а й по всій країні. Протягом перших двох днів Росія знищила майже 350 тонн санкційної продукції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!