Працівники столичного банку "вкрали" 7 мільярдів гривень

Четвер, 9 липня 2015, 20:26

Працівники міліції виявили схему виведення активів банківської установи шляхом отримання фіктивних кредитів та купівлі-продажу цінних паперів на суму 7 мільярдів гривень.

Про це йдеться у повідомленні МВС.

Як зазначається, задіяні у схемі банківські рахунки були відкриті на паспортні дані осіб (соціально не захищених, безробітних або раніше засуджених), що ніякого відношення до подальшого функціонування рахунків не мали.

"Працівниками Департаменту протидії злочинам в сфері економіки МВС України встановлено, що частина фізичних осіб-власників депозитів банку за отримання грошової компенсації відкривали банківські рахунки на свої паспортні дані, але цими рахунками не розпоряджались, грошові кошти готівкою не знімали та ніякого відношення до їх діяльності не мають", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Всього протягом 2012-2014 років за реалізацією даної схеми було незаконно конвертовано у готівку 7 мільярдів гривень.

Головним слідчим управлінням МВС України відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років конфіскацією майна.

Під час санкціонованого обшуку вилучено фінансову документацію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: