"Укроборопром" за рік підписав контрактів з експорту зброї на мільярд доларів

Четвер, 9 липня 2015, 17:17

Обсяг підписаних експортних контрактів концерном "Укроборонпром", що об'єднує головні оборонно-промислові підприємства країни, з липня 2014 року по липень 2015 року становив 1 млрд доларів,, що на 17% більше, ніж за аналогічний період 2013-2014 років.

Про це йдеться у презентації, яку озвучив заступник генерального директора "Укроборонпрому" із зовнішньоекономічної діяльності Денис Гурак у ході прес-конференції, присвяченій підсумкам роботи нового керівництва концерну, пише "УНІАН".

"Приймаючи стратегію, яку ми обрали, ми почали з відновлення нашої репутації на міжнародних ринках, яка об'єктивно була втрачена з тих чи інших причин ... За перший квартал 2015 року ми підписали удвічі більше експортних контрактів, ніж у першому кварталі 2014 року. І це в умовах війни", - наголосив Гурак.

За його словами, завдяки іноземним санкціям проти Російської Федерації, Україна змогла додатково наростити кількість контрактів на експорт зброї.

Реклама:

Він також зазначив, що експорт зброї виконується відповідно до завдання президента щодо посилення позицій України як світового експортера зброї.

Водночас, за інформацією Гурака, "Укроборонпром" за рік суттєво збільшив імпорт зброї в Україну, розпочавши співпрацю з 312 новими постачальниками і підписавши 37 нових контрактів на поставки зброї.

"Якщо говорити про забезпечення внутрішніх потреб, ми вперше налагодили системи імпорту зброї в Україну. До нас цього ніхто не робив", - зазначив Гурак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!