РФ відмовилася визнати позов банку Коломойського щодо Криму

Четвер, 9 липня 2015, 16:04

Позов банку українського мільярдера Ігоря Коломойського до Росії "про захист втрачених в Криму інвестицій" безпідставний, і Росія не визнає юрисдикцію міжнародного арбітражу з розгляду даного спору.

Про це заявили в Мін'юсті РФ, пише РБК,

"Позов "ПриватБанку" проти РФ, поданий в міжнародний арбітраж при Постійної палаті Третейського суду не може бути розглянутий на підставі міжурядової угоди від 27 листопада 1998 між Росією та Україною про заохочення та взаємний захист інвестицій", - повідомили в прес-службі Мін'юсту.

У відомстві зазначили, що відповідно, угода не може служити підставою для формування арбітражу для врегулювання спору.

Реклама:

Стаття 9 угоди, на яку посилається Мін'юст, каже, що інвестор з однієї з країн, що підписали його, може звернутися в міжнародний арбітраж з позовом до іншої країни про захист своїх інтересів.

Нагадаємо, "Приватбанк" Коломойського, ініціював проти Російської Федерації арбітражний розгляд про захист втрачених в Криму інвестицій.

Прес-служба Мін'юсту пояснила, що, згідно із зазначеною угодою, термін "інвестиції" означає всі види майнових та інтелектуальних цінностей, які вкладаються інвестором однієї договірної сторони на території іншої договірної сторони відповідно до її законодавства.

"Майно, що є предметом спору, знаходиться на території анексованого Росією Криму. Відповідні відносини не можуть регулюватися угодою", - констатувала прес-служба Мін'юсту.

Російська Федерація не визнає юрисдикцію міжнародного арбітражу при Постійної палаті Третейського суду з розгляду названого спору, уточнюється в повідомленні.

У середу, 8 липня, також стало відомо, що державний "Ощадбанк"подав позов проти Росії у зв'язку зі збитками від анексії Криму на суму 15 млрд гривень.

Навесні 2014 року міністерство юстиції України оцінило збитки країни від анексії Криму більш ніж в 1 трлн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!