"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Стало відомо, хто побудував собі віллу на Трухановому острові

Четвер, 9 липня 2015, 13:51

Власником однієї з будівель на Трухановому острові, відео якої оприлюднив Автомайдан, є бізнесмен, колишній спортсмен та екс-депутат від СДПУ(о) Анатолій Писаренко.

Автомайдан зняв на відео цей будинок з висоти пташиного польоту. На відео можна побачити машини, човни, гаражі в будівлі, а сам будинок виглядає як житловий.

 
 
 
 

Як повідомив Автомайдан, в міському "Земельному кадастрі" Києва зазначається, що будинок збудований на двох ділянках під №124 та №125.

Землекористувачем значиться "фізична особа" (№124) та корпорація "ЕЙ.ПІ.Файненсінг, ІНК." (№125).

Реклама:

Як встановила "Українська правда", це компанія-нерезидент, яка зареєстрована у США, штаті Колорадо у Колорадо Спргінгс. Президентом компанії вказаний Анатолій Писаренко. Охоронці будівлі в неформальній бесіді з представниками Автомайдану підтвердили, що в цьому будинку перебуває Писаренко, зазначивши, що зараз його немає, а до нього можна звернутися в офіс.

Фото з ФБ Анатолія Писаренка. Ймовірно, що зняте з ділянки на Трухановому острові, позаду вид на Лавру і міст Метро. 
Перелік кодів міждепозитарного обліку, які призначені НДУ власникам цінних паперів - нерезидентам. Клікніть для збільшення 
Президентом Американської компанії є Писаренко 

Згідно з даними, вказаними у рішенні Господарського суду Києва від 12 грудня 2009 рокунежитлове приміщення площею 206 квадратних метрів – реабілітаційний центр - на Трухановому острові  компанія Писаренка купила 22 лютого 2002 року.

Крім того, в матеріалах справи зазначається, що на підтвердження права власності на об’єкт нерухомого майна Корпорацією "Ей.Пі.Файненсінг, Інк" було отримано реєстраційне посвідчення за номером 531-з від 01 березня 2002 року.

Також було встановлено, що Корпорація "Ей.Пі.Файненсінг, Інк" є землекористувачем земельної ділянки кадастровий номер 8000000000:66:438:0125 за адресою: м. Київ, вул.. Паркова дорога, 3, (літ. Е) у Дніпровському районі загальною площею 3623,19 кв.м.

З матеріалів справи також випливає, що "Ей.Пі.Файненсінг, Інк", набувши у власність реабілітаційний центр та у користування земельну ділянку, було вирішено здійснити реконструкцію та перебудову центру. В результаті реконструкції та прибудови розмір будівлі збільшився до 932,60 кв.м.

Київський науково-дослідний інститут судових експертиз від 08 жовтня 2009 року у своєму висновку № 8168 визначив, що будинок віднесений до нежитлових будівель.

Однак будівництво не було узгоджене, тому в тому ж самому судовому процесі компанія вимагала від БТІ узаконення новозбудованої будівлі. Суд задовольнив цю вимогу.

Після переобладнання будинку - 12 вересня 2009 року - Ей.Пі.Файненсінг, Інк здала "маєток" в оренду на два роки ТОВ "Вітал-Ойл", однак вже у грудні цього ж року рішенням суду змусило компанію сплатити борг за оренду в розмірі 60 тисяч гривень (по 30 тисяч гривень за кожен місяць).

Співзасновниками фірми "Вітал-Ойл"  є той самий Анатолій Писаренко та офшорна компанія POWERFILD INVESTMENT CO LIMITED, зареєстрована на Кіпрі. В одному з інтерв’ю Писаренко хвалився, що одним з бізнесів є видача у лізінг літаків. Співзвучна компанія Powerfield Investment Co. Limited, однак прописана у США, володіє одним з літаків української авіакомпанії Хорс.

Дані Єдиного реєстру підприємств 

Авіакомпанія Хорс на той час була прописана за адресою вул. Механізаторів, 10. Там же на той час були прописані ще кілька компаній, які за даними реєстрів, через одних і тих самих осіб причетні до Писаренка.

Клікніть для збільшення. Фірми, що перебувають по вулиці Механізаторів, 10 

13 травня 2010 року через той самий Господарський суд Києва суд Ей.Пі.Файненсінг змусило змінити адресу будівлі на м. Київ, вул. Паркова дорога, 3, літ. X та змусили БТІ легалізувати ці зміни.

28 вересня 2012 року Ей.Пі.Файненсінг за тою ж самою схемоюнамагалося збільшити розмір забудови на Трухановому острові до 1098,8 кв.м і зобов’язати БТІ легалізувати ці зміни, однак Господарський суд міста Києва повністю відмовився задовольнити цю заяву. 

Анатолій Писаренко до політичної діяльності був спортсменом:Трикратний чемпіон світу (1981–1983), чотирикратний чемпіон Європи (1981–1984). Володар 17-ти світових рекордів у важкій вазі, серед яких світовий рекорд — 265 кг в поштовху (1984 рік).

У 2002-2006 роках був депутатом Верховної Ради, входив до фракції СДПУ(о).

Після появи публікації на УП в коментарі під на ФБ нашої сторінки Писаренко висловився з приводу ділянки:

 

Писаренко вже зазначив, що юристи вивчають можливість судового позову.

 

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!