"Ощадбанк" оцінив збитки від анексії Криму в 670 мільйонів доларів

Четвер, 9 липня 2015, 12:20

Державний "Ощадбанк" попередньо оцінив свої збитки від окупації Криму Росією в 670 мільйонів доларів.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний.

За його словами, суперечка виключно комерційна і ґрунтується на двосторонній угоді, укладеній урядами України та Російської Федерації 27 листопада 1998 року.

"Дуже попередня сума спору - 670 млн доларів. Це без урахування багатьох чинників, які, ймовірно, збільшать претензії значно", - зазначив Пишний.

Реклама:

Глава правління "Ощадбанку" зазначив, що це безпрецедентна суперечка. Складна і одночасно цікава з юридичної точки зору.

Ощад vs РФДрузья и недруги. Думаю, что большинство из вас уже видели (если нет, то увидите) новость о том, что Ощадбанк...

Posted by Андрій Пишний on 9 Июль 2015 г.

"Я сам родом з юриспруденції і розумію, що означає участь у такій справі. Це епохальні речі. Але, незважаючи на складність, правда за нами", - заявив він.

"Упевнений, ті, кому адресовано підписане мною повідомлення щодо суперечки - Володимир Путін, Дмитро Медведєв, Сергій Лавров та інші, будуть воювати з нами так само, як воюють з Україною. Жорстко, підступно, використовуючи максимально все, що/хто є під рукою і що/хто продається за гроші", - підсумував він.

У середу, 8 липня, стало відомо, що державний "Ощадбанк"подав позов проти Росії у зв'язку зі збитками від анексії Криму на суму 15 млрд гривень.

"Приватбанк" також ініціював проти Російської Федерації арбітражний розгляд про захист втрачених в окупованому Криму інвестицій.

Навесні 2014 року міністерство юстиції України оцінило збитки країни від анексії Криму більш ніж в 1 трлн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!