"Газпром" розірвав угоду з Saipem на будівництво "Турецького потоку"

Четвер, 9 липня 2015, 09:03

100-відсоткова дочірня компанія "Газпрому" South Stream Transport BV в середу проінформувала Saipem SpA про розірвання контракту на будівництво першої нитки морської ділянки газопроводу.

Про це передає "Інтерфакс" з посиланням на повідомлення South Stream.

"Дане рішення продиктоване неможливістю досягти угоди щодо багатьох робочих і комерційних питань реалізації проекту "Турецький потік". Інші роботи за проектом тривають, і найближчим часом South Stream Transport BV приступить до переговорів з потенційними підрядниками на укладку першої нитки" Турецького потоку", - йдеться в заяві компанії.

Як повідомлялося, постачання газу до Туреччини по трубопроводу "Турецький потік" повинні разпочатися в грудні 2016 року. До таких домовленостей прийшли глава "Газпрому" Олексій Міллер з міністр енергетики і природних ресурсів Туреччини Танер Йилдиз.

Реклама:

Проект "Турецький потік" став альтернативою проекту "Південний потік".

Як відомо, на початку грудня 2014 року президент Росії Володимир Путін і глава "Газпрому" оголосили, що газопровідний проект "Південний потік" закритий.

6 липня стало відомо, що "Газпром" заморозить інвестиції в газопроводи "Південного коридору", через які газ повинен подаватися в "Турецький потік".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!