"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін не дозволив "Енергоринку" залучити 2 мільярди гривень кредиту

Середа, 8 липня 2015, 17:53

Кабінет Міністрів на засіданні в середу відмовився схвалити залучення "Енергоринком" 2 мрлд гривень кредитних коштів з метою їх подальшого розподілу між енергогенеруючими компаніями для формування запасів вугільної продукції на складах теплоелектростанцій.

Про це "Українським новинам" повідомило інформоване джерело, присутнє на засіданні уряду в середу.

"У черговий раз це рішення уряд не прийняв", - сказав він.

Відповідно до запропонованої до розгляду проекту постанови, після залучення "Енергоринком" кредитних коштів, Міністерство енергетики та вугільної промисловості повинно було звернутися до Національної комісії державного регулювання енергетики і комунальних послуг для встановлення алгоритму розподілу цих коштів між компаніями в якості авансових платежів.

Реклама:

Зі слів співрозмовника, до запропонованого проекту були зауваження у Міністерства юстиції, зокрема до формулювання, що Міненерго буде звертатися до НКРЕКП, тобто до незалежного регулятора.

Як повідомлялося, у липні віце-прем'єр-міністр Валерій Вощевський заявляв, що Кабінет міністрів має намір виділити 2 млрд гривень для закупівлі вугілля.

На засіданні колегії в Міненерго 7 липня, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк підтримав ідею залучення кредитних коштів з метою формування достатнього запасу вугілля на складах ТЕС для проходження осінньо-зимового періоду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: