Яценюк вимагає провести незалежний аудит "Енергоатому"

Вівторок, 7 липня 2015, 15:27

Необхідно дати всі публічні відповіді щодо діяльності компанії "Енергоатом".

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості, повідомляє прес-служба КМУ.

"Наймайте аудиторів, приватні компанії з розслідувань. Я вимагаю прозорості в енергетичному секторі. Якщо є корупція, якщо будуть факти, доведені незалежними аудиторами - це прямий шлях до відповідальності", - наголосив Яценюк.

Він підкреслив, що усвідомлює, що ситуація, яка склалася навколо компанії "Енергоатом" свідчить, що відбувається боротьба "за потоки".

Реклама:

"Більш того, я бачу російські вуха в боротьбі за "Енергоатом", зазначив він, нагадавши, що ухвалено рішення про диверсифікацію придбання ядерного пального і підписано реальний контракт компанією Westinghouse щодо суттєвого розширення співробітництва.

"Вважаю, що компанія Енергоатом взагалі повинна стати основою енергетичної безпеки країни. І саме тому ми з вами вже рік говоримо про необхідність добудови блоків", - наголосив Яценюк.

Глава Уряду висловив здивування тим, що Міністерство закордонних справ "на півтора місяця загальмувало рішення Уряду про денонсацію угоди з Російською Федерацією, за якою Росія фактично хотіла монопольно захопити декілька енергетичних блоків України".

Він звернувся до президента ДП НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського невідкладно винести це питання на розгляд Уряду.

Яценюк підкреслив, що компанія "Енергоатом" повинна стати основою енергетичної безпеки країни.

"Це один з найдорожчих активів української енергетичної системи. Тому мої вимоги: прозорість, виконання контракту з Westinghouse, диверсифікація джерел енергопостачання і добудова енергоблоків", - підсумував він.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: