Прем'єр доручив контрактувати поставки вугілля морем

Вівторок, 7 липня 2015, 12:19

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості України контрактувати судна для поставки енергетичного вугілля по морю для зниження залежності від РФ.

Про це він заявив на колегії Міненерговугілля у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не хочу в такій широкій аудиторії давати "правильні" ринкові сигнали, але ви зараз уже повинні контрактувати судна. Щоб у вас не було як минулого року - говорили: "Яка висока ціна!", а потім всі побігли швидко купувати це ж південноафриканське вугілля", - зазначив Яценюк.

"Повинна бути жорстка диверсифікація... Розуміючи, хто такі росіяни - вони в самий незручний момент для нас перекриють нам поставки вугілля, щоб у вас навіть не було сумнівів, як вони вже перекрили постачання газу", - сказав він.

Реклама:

У свою чергу заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Мартиненков повідомив, що відомство вже працює над контрактуванням вугілля з ПАР, має пропозицію на поставку вугілля від міжнародної компанії Mercury.

За словами прем'єр-міністра, уряд готовий забезпечити кредит на 2 млрд гривень для закупівлі вугілля за умови його прозорого використання. "Щодо 2 млрд гривень кредиту, які ви просили - ми їх піднімемо за умови, що ви зможете їх прозоро розділити", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!