Донецькі шахтарі сплавили 45 мільйонів новонародженій "прокладці"

Вівторок, 7 липня 2015, 11:34

ДП "Селидіввугілля" 1 липня уклало угоду з ТОВ "Компанія Промторг" на постачання обладнання на суму 44,61 млн гривень.

Про це повідомляється у "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Замовлено респіратори, патрони до протигазів та шахтні саморятівники (індивідуальні респіратори на випадок аварії).

 

При цьому ціни на деякі із вказаних товарів суттєво перевищують ті, які можна знайти у відкритому доступі в мережі. Так, "Селидіввугілля" купує саморятівники ШСС-1П по 6,734 тисяч гривень за штуку, хоча у відкритих джерелах можна знайти по 1,785 - 1,9 тисяч гривень за штуку.

Реклама:

"Компанія Промторг" отримала замовлення від вугільників за переговорною процедурою. Відкриті торги оголошували двічі, однак обидва рази скасовували у зв’язку з відсутністю достатньої кількості учасників.

Сама фірма "Компанія Промторг" була заснована 16 січні цього року - вже після того, як оголосили перші відкриті торги по саморятівниках і патронах, і за кілька днів до оголошення тендеру на респіратори.

Фірма приписана у Києві, однак власником і директором є Максим Вікторович Макаров з Вугледара Донецької області, у якості власника якогось іще бізнесу раніше відомий не був.

Статутний капітал "Промторгу" - тисяча гривень. Єдиний тендер, який до цього часу вигравала фірма - це аналогічний на постачання обладнання для шахтарів за 2,69 млн гривень для шахти "Південнодонбаська №3".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: