Золотовалютні резерви НБУ збільшилися до 10,2 мільярда доларів

Понеділок, 6 липня 2015, 20:05

За уточненими даними міжнародні резерви України станом на 1 липня 2015 року становили 10,264 млрд доларів в еквіваленті.

Про це йдеться у повідомленні Національного банку України.

Як зазначається, у червні 2015 року відбулося зростання обсягу міжнародних резервів на понад 346 млн доларів.

"Цьому сприяло формування позитивного сальдо інтервенцій Нацбанку на міжбанківському валютному ринку, надходження на користь уряду від розміщення державних облігацій України у сумі 140,0 млн доларів та від конвертації китайських юанів у сумі 419,2 млн доларів", - повідомляє регулятор.

Реклама:

У прес-службі повідомили, що зростання міжнародних резервів відбулося попри необхідність здійснення значних платежів з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 275,6 млн доларів, у тому числі 274,3 млн доларів з обслуговування облігацій зовнішньої державної позики та обслуговування і погашення державних цінних паперів.

Крім того, перерахування Міжнародному валютному фонду у червні становили 175,7 млн доларів.

"Наразі обсяг міжнародних резервів України є достатнім для виконання зобов’язань і поточних операцій уряду та Національного банку України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у травні золотовалютні резерви Нацбанку збільшилися на 3%, або на 287 млн доларів до 9,918 мільярда доларів.

Нагадаємо, Національний банк погіршив прогноз зростання золотовалютних резервів з 25,4 млрд доларів до 22,1 млрд доларів протягом 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!