Євразійський союз може продовжити мита на певні види труб з України

Понеділок, 6 липня 2015, 18:34

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) відкриває повторне антидемпінгове розслідування щодо деяких видів сталевих труб з України, за результатами якого може продовжити додаткові мита на них.

Про це повідомляє РІА "Новости".

У 2011 році були встановлені мита на українські обсадні труби в розмірі 18,9% від митної вартості; на насосно-компресорні труби - 19,9%; на нафтопровідні, газопровідні і гарячодеформовані труби загального призначення діаметром до 820 міліметрів - від 19,4% до 37,8%.

Термін дії цих мит закінчується 18 листопада 2015 року. За інформацією ЄЕК, ціни на імпортні труби з України продовжували падати, незважаючи на мита. 

Реклама:

"Результатом триваючого демпінгу та цінового заниження стало погіршення фінансових показників підприємств ЄАЕС. Дані обставини дозволяють стверджувати, що при припиненні дії антидемпінгових заходів щодо таких видів українських сталевих труб обсяги демпінгового імпорту з України в країни ЄАЕС будуть збільшуватися, що завдасть матеріальної шкоди галузі", - відзначають в ЄЕК.

Як відомо, Євразійський економічний союз з 1 січня 2015 року створюється на базі Митного союзу Росії, Казахстану і Білорусії. В число його учасників також входить Вірменія.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: