У Путіна підрахували кількість мільйонерів в Раді Федерації

Понеділок, 6 липня 2015, 12:45

Сенаторів, яких можна назвати "доларовими мільйонерами", всього кілька людей - "раз-два і все".

Про це сказала глава Ради Федерації Валентина Матвієнко, пише РБК.

За її словами, "всі ті, хто не хотів бути під санкціями, такими як заборона на закордонні рахунки, заборона володіння офшорними компаніями і так далі, самі добровільно покинули Раду Федерації".

Звільнення таких сенаторів, як висловилася Матвієнко, сприяло"очищенню органів влади від людей, які приходять не працювати, а за імунітетом".

Реклама:

"До тих, хто з так званих мільйонерів залишився, у мене претензій немає. Так, їх засилля бути не повинно. Але це люди самодостатні, успішні, і вони теж корисні у владі", - уточнила спікер.

У 2013 році був прийнятий закон, який забороняє чиновникам і парламентаріям мати рахунки за кордоном, пише видання.

У 2014 році сенаторський корпус оновився на 18%. Рада Федерації покинули 30 сенаторів, однак це майже не позначилося на кількості парламентаріїв із сімейним доходом понад 100 млн руб. Верхню палату покинули учасники рейтингу журналу Forbes Дмитро Ананьєв, Андрій Молчанов, Андрій Гур'єв і Віталій Малкін.

У грудні 2014 року верхню палату парламенту залишив ще один з найбагатших членів Ради Федерації - сенатор від Бєлгородської області Вадим Мошкович, сім'я якого є основним власником групи компаній "РУСАГРО".

На початку червня заяву про дострокове припинення повноважень написав член Ради Федерації від Чукотки Юхим Малкін. За підсумками 2013 він став найбагатшим сенатором, задекларувавши майже 1 млрд руб. У 2014 році його доходи, згідно з декларацією, становили 61,3 млн руб.

При цьому член Ради Федерації Сулейман Керімов, який за підсумками 2014 відзвітував про доходи в 109,6 млн руб., як і раніше залишається сенатором.

У 2015 році Forbеs оцінив статки Керімова в 3,4 млрд доларів.

Сама Матвієнко, виходячи з наданої декларації про доходи, за минулий рік заробила 160,3 млн руб.

Крім того, у власності у глави Радфеда прописані квартира площею 290,3 кв. м, дачна ділянка площею 3,6 тис. кв. м, ділянка, що не підлягає забудові, площею 2,7 тис. кв. м, дачний будинок 729,4 кв. м, хозблок на 255,4 кв. м і машино-місце 22,4 кв. м.

Найбагатшим сенатором виявився Валерій Пономарьов (Камчатський край) - 372,8 млн руб. Трохи менше заробив сенатор від Ханти-Мансійського автономного округу - Югри Віктор Пічугов, який задекларував 363,5 млн руб.

Сенатор від Сахалінської області Олександр Верховський за рік заробив 206,6 млн руб. і став третім у списку найбагатших членів Радфеда. Найнижчий дохід у Раді Федерації за підсумками 2014 задекларувала сенатор від Марій Ел Світлана Солнцева - 619,9 тис. руб.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: