Євробанк й надалі кредитуватиме банки Греції - ЗМІ

Понеділок, 6 липня 2015, 08:59

Європейський центральний банк не припинить надавати грецьким банкам екстрені кредити і збереже обсяг допомоги на колишньому рівні.

Про це повідомляє DW.

"Незважаючи на те, що більшість греків на референдумі проголосували проти вимог кредиторів, Європейський центробанк (ЄЦБ), ймовірно, не припинить надавати екстрені кредити грецьким банкам", - йдеться у повідомленні.

Як передає DW, ЄЦБ, швидше за все, не стане змінювати обсяг допомоги, але остаточне рішення ще не прийнято.

Реклама:

Очікується, що рада Європейського центробанку 7 липня проведе нараду з питання про допомогу банкам Греції.

Як відомо, 5 липня у Греції відбувся референдум щодо умов угоди з кредиторами,  уряд пропонував громадянам відповісти "ні" або "так" на запитання, чи варто прийняти проект угоди, представлений Єврокомісією, ЄЦБ і МВФ.

Станом на 22:50, за даними підрахунку 62,32% голосів на референдумі "ні" європейським реформам сказали 61.33%, "так" - 38.67% тих, хто проголосував. 

Разом з тим глава Мінфіну Греції Яніс Варуфакіс заявив, що з цим "ні", яке висловив грецький  народ "ми постараємось співпрацювати з нашими партнерами, будемо їх запрошувати поодинці, щоб побачити, чи зможемо ми знайти спільну мову та намагатимемось знайти позитивне вирішення".

У свою чергу уряд Німеччини вже заявив, що прем'єр-міністр Греції Ціпрас "остаточно спалив мости" між Грецією та Європою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!