Росія виділить автопрому додатково 5 мільярдів рублів субсидій

Субота, 4 липня 2015, 17:48

Російський автопром отримає від держави додаткові 5 мільярдів рублів на підтримку рентабельності в 2015 році.

Про це йдеться в постанові уряду РФ, передає Рейтер.

Ці гроші, відповідно до антикризового плану уряду призначені для компенсації частини витрат на виробництво автомобілів, виділяються додатково до 10 мільярдів рублів субсидій, схвалених в березні цього року.

"Прийняте рішення дозволить забезпечити додаткове завантаження виробничих потужностей російських підприємств автомобілебудування", - йдеться в повідомленні уряду.

Реклама:

У березневій постанові йшлося, що 10 мільярдів рублів дозволять автозаводам випустити додаткові 110.000 автомобілів, у новому документі додатковий обсяг виробництва не зазначений.

Необхідність підтримки обґрунтовується тим, що російський автопром опинився у важкому становищі через валютні витрати на закупівлю комплектуючих, високий рівень інфляції (11,4% у 2014 році), зростання цін на сталь і чорні метали на світових ринках.

Субсидії розподіляються між виробниками легкових, легких комерційних, вантажних автомобілів і автобусів в залежності від обсягу виробництва в 2014 році, типу автомобілів, що випускаються і наявності або відсутності науково-дослідного центру, йшлося у минулому постанові.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: