"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Укртранснафті" пояснили, через що зупинили прокачування нафти на завод Коломойського

П'ятниця, 31 липня 2015, 19:32

ПАТ "Укртранснафта" припинила подачу видобутої "Укрнафтою" нафти на заводи "Укртатнафти" через дефекти, виявлені на магістральному нафтопроводі "Глинська-Кременчук".

Про це йдеться у повідомленні ПАТ "Укртранснафта".

"Під час проведення робіт з ліквідації дефектів на 142 км магістрального нафтопроводу "Глинська-Кременчук" було виявлено дефекти, що потребували негайного їх усунення. Дана ситуація пов’язана з не проведенням у попередні роки регламентних ремонтних робіт за результатами дефектоскопії", - йдеться у повідомленні.

Як наголошується, протягом липня, з метою забезпечення безперебійного постачання нафти на Кременчуцький НПЗ з одночасним проведенням ремонтних робіт, ПАТ "Укртранснафта" неодноразово пропонувало здійснити прийом у систему магістральних нафтопроводів нафти українського походження і провести здавання нафти відповідної якості та кількості за рахунок обсягу технологічної нафти, що знаходиться на зберіганні в резервуарах ПАТ "Укртатнафта".

У компанії повідомили, що ПАТ "Укртатнафта" відмовилося від цієї пропозиції, що поставило під загрозу забезпечення безперебійного транспортування нафти в рамках наявних спільних договірних зобов’язань.

Реклама:

"З метою врегулювання ситуації, що склалася в ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртранснафта" 31 липня видано нові маршрутні доручення на прийом нафти в систему магістральних нафтопроводів Товариства з 00:00 год. 01.08.2015", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що ПАТ "Укртранснафта" на сьогодні продовжує вживати невідкладних заходів щодо усунення виявленого дефекту.

Як повідомлялося, ПАТ "Укрнафта" заявила про загрозу припинення видобутку нафти та газу через призупинення ПАТ "Укртранснафта" приймання та транспортування нафти.

Пізніше Кременчуцький НПЗ, що входить до компанії "Укртатнафта", також заявив про загрозу зупинки через зрив поставок сировини компанією "Укртранснафта".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: