МВФ закликав Україну не допустити зупинки реформ

П'ятниця, 31 липня 2015, 17:21

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд закликав владу України не зупинятися в процесі реформ і не допускати повернення країни на колишні економічні позиції.

Про це йдеться у коментарі Фонду, оприлюдненому напередодні засідання Ради директорів МВФ щодо України, передає УНІАН.

У ході засідання Рада директорів вирішить питання про виділення Україні 1,7 млрд доларів кредитного траншу за програмою розширеного фінансування економіки України, схваленої в березні терміном на 4 роки з обсягом фінансування 17,5 млрд доларів. Перший транш кредиту в обсязі 5 млрд доларів Україна отримала відразу після схвалення програми.

"Директор - розпорядник МВФ Крістін Лагард вельми високо оцінює зусилля керівництва України у справі економічного прогресу. Вона наполягає на необхідності продовження реформ і продовження підтримки реформ для того, щоб не допускати затримок або повернення країни на колишні економічні позиції", - йдеться у коментарі Фонду.

Реклама:

Раніше президент України Петро Порошенко напередодні засідання Ради директорів Міжнародного валютного фонду провів телефонну розмову з главою Фонду Крістін Лагард і обговорив з нею хід виконання реформ в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!