Зернова держкорпорація закупила по споту зерна на 1,8 мільярда

Четвер, 30 липня 2015, 19:23

ДПЗКУ в рамках програми спотових закупівель придбала у сільгоспвиробників близько 545 тисяч тонн зерна нового врожаю на суму понад 1,8 млрд грн.

Про це заявив заступник голови правління ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) Денис Полежаєв, повідомляє прес-служба корпорації.

За його словами, ДПЗКУ з початку нового маркетингового сезону закупило на внутрішньому ринку по спотовим контрактам близько 108 тисяч тонн пшениці продовольчої (2-3 клас), понад 182 тис. тонн пшениці фуражної, близько 250 тис. тонн ячменю та більше 5 тис. тонн інших культур (кукурудзи, ріпаку).

 "Активні спотові закупівлі, в першу чергу у сільгоспвиробників, спрямовані насамперед на забезпечення торгово-експортної діяльності корпорації, а також на завантаження сировиною власних переробних підприємств", - підкреслив він. 

Реклама:

Також, за його словами, наразі ДПЗКУ проводить закупівлі у 16 регіонах.

"Сьогодні по споту з корпорацією співпрацюють 360 контрагентів.  І їх кількість надалі зростатиме. Адже діючи в ринкових умовах, ми будемо і надалі пропонувати аграріям найбільш конкурентні та вигідні умови", - відзначив заступник голови правління держкорпорації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: