"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін направив 45 мільйонів на боротьбу з африканською чумою

Четвер, 30 липня 2015, 18:47

Кабмін переформатував бюджет Мінагропроду і направив 45 млн грн, які є на рахунках міністерства, на фінансування заходів з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней у Київській області.

Про це журналістам повідомив виконувач обов‘язків голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Олександр Вержиховський, пише "УНІАН".

"Уряд схвалило вчора переформатування бюджету у зв'язку з цією проблемою (спалахом АЧС). Це переформатування коштів, які є на рахунку Мінагропроду в 45 млн грн - сказав Вержиховський. - Гроші підуть на ті заходи, які потрібні зараз. А саме: дезінфекційні засоби, засоби діагностики, спецодяг, засоби на оплату відрядних людям, які працюють у зоні зараження".

Вержиховський розповів, що в районі вогнища захворювання - у трикілометровій зоні фахівці проведуть депопуляцію тварин, а на прилеглих до осередку основних і польових дорогах встановлять пости дезінфекції.

Реклама:

Крім того, найближчим часом, за словами Вержиховського, може бути ухвалено рішення про депопуляцію диких кабанів у Київській, Сумській, Чернігівській, Вінницькій і Житомирській областях.

Водночас чиновник нагадав, що вірус африканської чуми свиней є небезпечним для тварин, але не становить загрози для людини.

Як відомо, 28 липня фахівці Держветфітослужби України виявили вірус африканської чуми свиней (АЧС) на агрокомбінаті "Калита" у Броварському районі Київської області. За попередніми даними, причиною виникнення хвороби стало порушення ветеринарно-санітарних вимог до утримання свиней.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: