Переговори щодо "Турецького потоку" відкладено на невизначений термін

Четвер, 30 липня 2015, 17:28

Переговори щодо будівництва "Турецького потоку" відкладено на невизначений термін, оскільки Москва не змогла в угоді прописати суму знижки на газ.

Про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на представника турецької влади.

Анкара заявляла, що отримала 10,25 % знижки на газ за умови постачання 28-30 млрд кубометрів газу на рік ще в лютому, однак остаточного підпису під цими домовленостей досі немає.

"Росія хоче, щоб Туреччина сказала "так" на ряд питань щодо "Турецького потоку", які є надто складними. Це неможливо. За таких умов знижка в 10,25%, прописана в угоді - це право Туреччини", - заявив представник турецької влади.

Реклама:

Туреччину також не влаштовує вимога Росії про виконання будівельних робіт одразу на чотирьох запланованих лініях _ Анкара видала ліцензію лише на одну лінію.

Більш того, в суперечці щодо ціни газу турецька влада готова піти на міжнародний арбітраж. Зокрема, Анкара вже має такий спір щодо ціни газу з Іраном.

За словами джерел, Росія має намір почекати, коли в Туреччині сформується новий уряд, що різко зміщує початкові терміни запуску проекту будівництва.

Як зазначається, Росія є найбільшим постачальником газу до Туреччини.

Про наміри побудувати "Турецький потік" було заявлено після провалу проекту "південний потік", який мав постачати газ до Європи в обхід України.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: