"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати хочуть ввести мораторій на промисловий вилов риби з 2016 року

Четвер, 30 липня 2015, 16:52

У Верховній раді зареєстровано законопроект, яким пропонується ввести мораторій на промисловий вилов риби на водних об'єктах басейну Дніпра, Південного Бугу, Західного Бугу, Сіверського Дінця з 1 січня 2016 року.

Авторами законопроекту №2454а є депутати фракції "Радикальної партії" Олег Купрієнко, Василь Амельченко, фракції "Блоку Петра Порошенка" Микола Томенко, Олександр Черненко, Олексій Мушак, і позафракційний Сергій Рудик.

Згідно з пояснювальною запискою, метою є забезпечення реалізації екологічної політики України у сфері використання, охорони і відтворення водних живих ресурсів, їх відновлення, екологічно і економічно збалансоване використання.

Законопроект не стосується спеціальних промислових зон в акваторіях водосховищ Дніпровського каскаду, які не можуть перевищувати 40% акваторії водного об'єкта і повинні бути розташовані не ближче 200 м від урізу води.

Реклама:

Крім того передбачається введення мораторію на видачу документів дозвільного характеру, затвердження лімітів і розподіл квот на здійснення промислового рибальства на водоймах.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: