На нараду з питання створення нафтової ВІНК запросили людей Коломойського

Четвер, 30 липня 2015, 14:06

Заступник міністра енергетики Ігор Діденко запросив на нараду з питання створення нафтової вертикально-інтегрованої компанії представників олігарха Ігоря Коломойського.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в НАК "Нафтогаз України".

За словами співрозмовника, на засідання запрошені начальник юридичного управління ПАТ "Укрнафта" В'ячеслав Карташов, начальник юридичного відділу ПАТ "Укртатнафта" Валерій Корнеляк і начальник фінансово-економічного управління ПАТ "Укртатнафта" Віктор Бабіченко.

Раніше виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Андрій Пасішник заявляв, що не збирається вести переговори з представниками групи "Приват" щодо можливості створення нафтової ВІНК до повної оплати "Укрнафтою" мільярдних заборгованостей по податках і дивідендах.

Реклама:

"Даний діалог не може бути конструктивним до повної оплати "Укрнафтою" мільярдних заборгованостей по податках і дивідендах, а також без відкликання всіх судових претензій щодо вартості газу поставленого з ресурсів "Укрнафти" в 2006-2011 роках населенню за цінами встановленими держрегулятором", - зазначав Пасішник.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує 31 липня провести нараду з питання створення нафтової вертикально-інтегрованої компанії на базі ПАТ "Укрнафта", "Укртранснафта" і "Укртатнафта".

Нагадаємо, 7 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що вважає за доцільне створення нафтової вертикально-інтегрованої компанії разом з власниками групи Приват.

В "Укрнафті" (видобуток нафти) державі в особі "Нафтогазу" належить 50%+1 акція. Решта акцій контролює група "Приват".

В "Укртатнафті" (переробка нафти) частка "Нафтогазу" становить 43,05% акцій. Група "Приват" і Олександр Ярославський контролює 57% заводу.

"Укртранснафта" (транспортування нафти) на 100% належить "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!