"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укргазбанк" збільшив статутний капітал на 633 мільйона гривень

Четвер, 30 липня 2015, 12:14

Міністерство фінансів України в повному обсязі придбало акції додаткової емісії "Укргазбанку" на суму 633 млн гривень в обмін на облігації внутрішньої державної позики.

Про це йдеться у прес-релізі "Укргазбанку".

Таким чином, у відповідності до постанови Кабінету міністрів № 384 від 15 червня 2015 року, держава бере участь у додатковій капіталізації АБ "Укргазбанк" шляхом придбання його акцій додаткової емісії на суму, визначену як різниця вартості між придбаними "Укргазбанком" зобов’язаннями та активами ПАТ "АКБ "Київ", але не більше ніж 633 млн гривень.

Як повідомлялося, 27 липня на загальних зборах акціонерів АБ "Укргазбанк" було прийняте рішення про збільшення статутного капіталу за рахунок додаткових внесків шляхом приватного розміщення простих іменних акцій загальною номінальною вартістю 633 млн гривень.

Реклама:

Нагадаємо, 15 травня адміністративна колегія Антимонопольного комітету України дозволила передачу активів банку "Київ" на користь "Укргазбанку".

2014 рік "Укргазбанк" закінчив зі збитками 2,8 млрд гривень.

Як повідомлялося, держава володіє 94,7% акцій "Укргазбанку. За даними НБУ, на 1 квітня за розміром активів банк займав 14-е місце (22,6 млрд гривень) серед 133 діючих банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: