"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін затвердив фінплан "Украероруху"

Четвер, 30 липня 2015, 11:31

Кабінет міністрів затвердив фінансовий план державного підприємства обслуговування повітряного руху.

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський, передає прес-служба уряду.

"Зараз головною проблемою нашого авіаційного простору є те, що авіаперевізники не  здійснюють перельоти через територію України. Вони надають перевагу сусіднім країнам, наприклад, Туреччині, Болгарії та навіть Росії. Це відповідно вливає на показники Украероруху", - зазначив Вощевський.

Як наголошується, за результатами розгляду фінплану, уряд висунув вимогу до ДП "Украерорух" не здійснювати у поточному році видатки на ремонт будівель та закупівлю меблів, а капітальні видатки спрямувати виключно на інженерію та програмне забезпечення для посилення безпеки польотів через територію України.

Реклама:

Крім того, для зменшення витрат, прийнято рішення передати Медичний центр ДП "Украероруху" у розпорядження Міноборони України. Також фінплан передбачає скорочення адміністративних працівників "Украерорух".

"Затверджений  фінансовий  план ДП "Украерорух" на 2015 році має сприяти стабілізації підприємства та забезпеченню необхідних умов для безпечного та ефективного аеронавігаційного обслуговування у повітряному просторі України",  - підкреслив Вощевський.

Також зазначається, що у 2014 році доходи ДП "Украерорух" знизилися на 75% у порівнянні з аналогічним періодом 2013 року.

"Такі результати діяльності ДП "Украерорух" - наслідок незаконного захоплення Російською Федерацією АР Крим та трагедія, що сталася із пасажирським літаком Боїнг 777 Малайзійських авіаліній, який було збито російськими бойовиками на території України", - йдеться у повідомленні.

У Кабінеті міністрів нагадали, що через ці події повітряний рух над територією півострова та південно-східним регіоном України повністю закрито для польотів літаків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: