Президент сказав, чому Україну не спіткає доля Греції

П'ятниця, 3 липня 2015, 20:43

Для Греції закрилися зовнішні ринки, і платити за це довелося грецькому народу, проте українське керівництво вчинило навпаки - внаслідок його ефективних дій зовнішні ринки для України були відкриті.

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна", передає "Укрінформ".

"Я хочу вам продемонструвати відмінність, що українська влада робить і що - грецький уряд. Ми за цей рік консолідували допомогу і солідарність усього світу навколо України - своєю відповідальною і ефективною політикою. Греція внаслідок своєї не дуже відповідальної поведінки опинилася в ізоляції, коли вона намагалася шантажувати Єврокомісію", - сказав він.

Порошенко зауважив, що Греція також мала майже не обмежений доступ до ресурсів Європейського центробанку, до програм ЄС, які передбачені лише для країн-членів і які в десятки разів перевищують ті можливості, на які може розраховувати Україна. До того ж, на території Греції не відбувається збройного протистояння.

Реклама:

"У нас в умовах війни, в умовах агресії, в умовах анексії, в умовах виведення 25% промислового потенціалу, в умовах вимушеного зростання видатків на оборону, ми вийшли на позиції, коли ми не допустили заборгованості по зарплаті, по пенсіях. І це демонструє принципово різну поведінку", - наголосив глава держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!