Президент розкритикував закон про реструктуризацію валютних кредитів

П'ятниця, 3 липня 2015, 18:48

Президент України Петро Порошенко розкритикував прийняття Верховною Радою закону про реструктуризацію валютних кредитів.

Про це президент заявив в інтерв'ю телеканалу "Україна".

"Те, що мене розчарувало і викликало велику стурбованість з приводу майбутнього коаліції і майбутнього парламенту - це вчорашнє голосування про реструктуризацію валютних кредитів", - сказав Порошенко.

"Я побачив популістів-політиків, які намагаючись сподобатися тій чи іншій частини суспільства, ставлять під загрозу фінансово-банківську систему країни, стабільність економіки, роздаючи нездійсненні обіцянки", - заявив президент.

Реклама:

За його словами, несправедливо за рахунок коштів платників податків задовольнити потреби 65 тисяч осіб, які не хочуть або не можуть обслуговувати валютні кредити.

Як відомо, у четвер ввечері 229 депутатів прийняли у третьому читанні закон, який зобов'язує банки знизити курси за валютними кредитами для споживачів до того рівня, на якому вони були на момент підписання кредитного договору.

Це рішення спровокувало значний резонанс у суспільстві та критику з боку експертів через те, що це може призвести до колапсу банківської системи. Крім того, під час голосування були зафіксовані випадки кнопкодавства.

Нагадаємо, сім депутатів зареєстрували у п'ятницю проект постанови про скасування закону про реструктуризацію валютних кредитів, прийнятого у четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!