"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Жителів Донбасу та Криму очікує серйозний дефіцит продуктів - міністр

П'ятниця, 3 липня 2015, 15:54

Агросектор на окупованих територіях Донбасу та Криму практично повністю втрачено, жителів цих територій очікує серйозний дефіцит продуктів і зростання цін на продовольство.

Про це в ході Години запитань до уряду у Верховній Раді заявив голова Мінагропроду Олексій Павленко, передає УНІАН.

"Агросектор на окупованих територіях практично повністю втрачено. На жаль, терористи не здатні на мирне землеробство. Зону АТО і Крим очікує серйозний дефіцит продуктів", - сказав міністр.

Зокрема, за його словами, на окупованих територіях Донбасу більше половини родючих земель у цьому сезоні не було засіяно.

Реклама:

"За нашими даними, це сталося взагалі вперше в історії землеробства цього краю. Навіть у повоєнні 44 і 45 роки там сіяли активніше, ніж під час російської окупації", - додав Павленко.

Він також підкреслив, що Крим за півтора року господарювання російських окупантів втратив майже все, що було здобуто українськими аграріями за десятиліття.

Зокрема, було практично знищено інфраструктуру Північно-Кримського каналу, через що також сильно постраждало рисове господарство.

"Загальний негативний ефект від нестачі зрошення ми оцінюємо в 350-400 тисяч тонн зернових - це втрати. Поголів'я в Криму скоротилося більш ніж на 50%", - зазначив Павленко.

За його словами, внаслідок цього Крим самостійно не зможе себе прогодувати й ближче до зими це питання стоятиме ще гостріше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: